onsdag 31 oktober 2012

Mötesplats Skola

Igår fick vi chansen att tillbringa studiedagen på Mötesplats Skola i Göteborg. Detta utspelade sig på Svenska Mässan. Vi var 500 pedagoger från Falkenbergs kommun, vilket resulterade i att vart man än vände blicken fanns där ett ansikte man kände igen.

Vi anmälde oss till olika seminarier/föreläsningar och där emellan tittade vi på mässan. Det var många olika slags utställare där, bla läromedelsföretag som visade nya läromedel och  företag som visade upp olika tekniska prylar. Mina kollegor och jag tittade mycket på olika Smartboards och Activeboards, med tanke på att vi vill ha det i våra nya "berättande klassrum".

Tyvärr gjorde vi några felval när det kom till seminarierna. Vi kände inte att vi fick riktigt så mycket in-put som vi hade velat. Detta gällde alla utom ett. Det sista seminariet vi besökte hölls av Per Fagerström från Karlstad Universitet och han pratade om Kollegialt lärande i arbetslaget.

Vi var tre från mitt arbetslag som lyssnade till honom och vi hoppas att vi kan ta med mycket av det han sa tillbaka till resten. Fagerström pratade bl a om vikten av att känna till varandras utgångslägen när man jobbar tillsammans. Vi har alla olika erfarenheter, utgångslägen och intressen. Hur får man i detta till en gemensam förståelse och engagemang?

Jag kommer säkert att komma tillbaka till detta och avslutar med ett underbart citat från Axel Targama:Inga kommentarer:

Skicka en kommentar