torsdag 7 mars 2013

Ta vara på det ni har

Igår eftermiddag åkte jag med lätt hjärta från skolan. Vi hade en APT som verkligen var i positiv anda.
Som så många andra skolor känner vi av den växande konkurrensen från friskolor. Vi har länge diskuterat hur vi ska få vår skola att synas i mängden och det var det vi ägnade gårdagens arbetsplatsträff åt.

Det som var så positivt var att vi i personalen var överens om att vi har en trygg skola där både vi och eleverna trivs. Vi behöver inte hitta på nya profiler att jobba med. Vi behöver framhäva det vi faktiskt har och marknadsföra det riktigt ordentligt.
Vi har en skola med små klasser, lite skolk (vi befinner oss på landet där det inte finns så många ställen för eleverna att ta vägen). Lärare och elever har ett gott samarbete och känner varandra väl. Vi lärare dricker vårt kaffe och äter vår lunch mitt bland eleverna varje dag. Eleven har alltid en lärare i närheten. Vi försöker jobba efter principen att det är våra elever i arbetslaget, allas elever, inte mina eller dina.

Frågan vi nu måste ta tag i är, hur ska vi visa omvärlden - elever och föräldrar, alla våra positiva sidor? Youtube, Facebook, Twitter? Ja, hur?

Jag hoppas att fler gör som vi - en inventering av det ni är bra på. Det gör gott för både själ och sinne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar