måndag 27 januari 2014

Introduktion PRIO


Jag har fått en ny tjänst inom kommunen som en av två förändringsledare för PRIO, ett skolutvecklingsprojekt skapat av SKL. Detta är extra roligt eftersom vår förvaltningschef i Falkenbergs kommun Arja Holmstedt-Svensson är projektledare. Det som tilltalar mig är att arbetet utgår från aktuell forskning och det är något jag saknat i mitt yrkesutövande.



Arbetet går ut på att man utifrån de framgångsfaktorer för skolkommuner som SKL tagit fram i sin studie Öppna jämförelser från 2009 och John Hatties forskning om Synligt Lärande ska kartlägga och förändra sitt arbete i skolan till att bli mer framgångsrikt. PRIO är ett projekt som SKL och Stockholm Stad utvecklat med stöd av McKinsey & Company. Målet är att man ska utveckla och införa processer och arbetssätt i skolan som stärker verksamheten. Vi ska börja arbeta med Tullbroskolan i Falkenberg. Det största delen av det här förändringsarbetet innebär en grundlig kartläggning av skolan och dess behov. Det ska bli jättespännande att sätta sig in i en skola jag inte har någon som helst kunskap om.

PRIO startade för ett år sedan och De första resultaten från PRIO är klara. Jag blev väldigt imponerad måste jag säga.





4 kommentarer:

  1. Spännande!!!! Fortsätter gärna prata med dig om detta!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja gärna. Tycker också att det är jättespännande och är så glad att det faktiskt baseras på forskning. Det gör det lite lättare att ta till sig tycker jag.

      Radera
  2. Så himla spännande! Och så ROLIGT att få utvecklas och göra något sådant här!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaa Nina visst är det :) Jag är jätteglad över att fått chansen.

      Radera