torsdag 3 oktober 2013

Att följa bloggar


Som mammaledig gick jag och retade mig på att det kändes som om jag fick all information efter alla andra. Min definition av information i det här fallet är sådant jag vill veta och är intresserad av. Jag läser ett antal bloggar av främst pedagoger som jag beundrar. De flesta lägger en länk till sina nya blogginlägg på Twitter så man kan hänga med i nya tankar och idéer. Mitt problem var att jag ett tag inte hängt med på Twitter. Inget speciellt skäl utan jag har nog bara inte öppnat appen.

När jag jobbar läser jag ofta Twitter på rasterna, detta eftersom jag använt mikrobloggen i undervisningen i flera av mina franskgrupper. Då är det så spännande att läsa hur de fortsätter twittra på franska även när lektionen är slut. Då har jag ju automatiskt kommit i kontakt med alla spännande bloggar som finns där ute.

För en månad sedan satt jag med några andra mammor och fikade när jag gnällde över att jag inte hittat något bra verktyg som hjälper mig att följa mina bloggar. De skrattade och sa till mig att googla och inte ge mig. För så gör jag ju med allting annat. Sagt och gjort. Det var viktigt för mig att hitta en app som jag kunde använda både på iPhone och iPad och som jag kan kolla från datorn. Efter att ha provat flera har jag hittat den som passar mig bäst - BLOGKEEN.

Blogkeen är en gratis app där man antingen kan skapa ett konto eller logga in med sitt Facebook-konto. Det är lätt att lägga till de bloggar man vill följa antingen i appen eller på websidan blogkeen.com. Det enda minuset är all gratisreklam men jag känner att jag kan bortse från den eftersom verktyget fyller den funktion jag varit ute efter. (Och för den delen är det mest reklam för skor och jag älskar skor.)
Mitt bekymmer är att jag ofta tar mig vatten över huvudet. Jag vet inte om jag gjort det i det fallet men risken finns att jag kommer lägga in väldigt många bloggar och inte hinna kolla alla men det är ju en risk jag får ta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar